Skruvdragare bäst i test: 4 bästa skruvdragarna vi testat

Daniel Hessel

En skruvdragare är alltid bra att ha i hemmet om du behöver skruva något. Vi har testat fyra olika modeller för att du ska veta vilken som passar dig bäst. Skruvdragare behöver vara starka, ergonomiska, stabila och överlag prisvärda för att få bra betyg i våra tester.

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap – Testvinnare

Totalbetyg 4.5

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap

Specifikationer

Batteri

18 V

Vikt

1,4 kg

Belysning

Ja

Växlar

2 st

Chuck

Utbytbar

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap är en genomtänkt och smidig skruvdragare med många olika funktioner. Den är ett toppenalternativ för husägare som vill kunna använda skruvdragaren till både montering av möbler samt bygga vidare på altanen. En riktigt användbar egenskap är att du kan byta ut chucken och därmed byta funktionalitet på nolltid. Du kan byta mellan att ha ett borr, ett bits, vinkelbitschuck och centrumförflyttare i chucken.

Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap fungerar för både höger- och vänsterhänta, och har en lättanvänd rotationsriktningsknapp.

Ljudnivån är rimlig och vikten är balanserad. Konstruktionen är helt enkelt genomtänkt och lätthanterlig. En nackdel med skruvdragaren är att den inte är jättestark, utan snarare medelstark. Detta lär endast vara ett problem om du behöver skruvdragaren professionellt. För hemmafixare räcker den oftast gott och väl.

Hemsida

 • Många funktioner
 • Användarvänlig och lätthanterlig

 • Inte den starkaste

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit – Bästa budgetmodell

Totalbetyg 3.5

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit

Specifikationer

Batteri

18 V Li-lon

Belysning

Ja

Växlar

2 st

Chuck

10 mm snabbchuck

Einhell TE-CD 18/2 Li Kit är en borrskruvdragare i budgetprisklass. Den är batteridriven och har lång batteritid. Einhell TE-CD 18/2 Li Kit klarar även av många arbetsuppgifter för att vara så pass billig som den ändå är.

Överlag är den stark och att skruva skruvar går fort. Borrskruvdragaren är däremot något seg när du ska skruva ur skruvar, det går märkbart långsamt. Vid borrning av en riktigt tjock eklist märks det även av att den inte är av absolut högsta prestanda.

Det ingår en bältesklämma så du kan smidigt hänga borrskruvdragaren på höften mellan olika uppgifter. Einhell TE-CD 18/2 Li Kit är kompakt och väger relativt lite. Det gör att det är lätt att använda den i begränsade utrymmen, som bland annat i skåp eller mellan möbler. Den har även LED-lampa så det är lätt att se vad du gör.

Hemsida

 • Kompakt och lätt
 • Billig

 • Seg skruvurdragning

Dewalt DCD791 – Bästa lyxmodellen

Totalbetyg 4

Dewalt DCD791

Dewalt DCD791

Specifikationer

Batteri

18 V Li-lon

Vikt

1,2 kg

Belysning

Ja (tre steg)

Växlar

2 st

Chuck

1,5–13 mm snabbchuck

Köper du en Dewalt DCD791 får du en riktigt kraftfull, välbyggd skruvdragare. Trots att den är kompakt får du mycket styrka och den kan enkelt ta sig igenom både hårda och sega träslag. Den är bekväm att hålla i och har en balanserad vikt. Är det mörkt där du ska använda skruvdragaren är det inga problem då LED-belysningen har tre olika lägen, varav den starkaste lyser upp området riktigt bra.

Batteriet har långt liv, men tar det slut är det bara att byta till det andra medföljande batteriet eller använda den smidiga laddaren som du får till. En nackdel med Dewalt DCD791 är att växelknappen som befinner sig på skruvdragarens ovansida är en aning trög. Utöver det kan det även bli så att fläkten gör att du får damm uppblåst i ansiktet om du står med ansiktet väldigt nära skruvdragaren.

Hemsida

 • Kompakt och stark
 • Många funktioner

 • Fläktens kraft och riktning
 • Trög knapp

Ryobi RDD18C

Totalbetyg 4

Ryobi RDD18C

Ryobi RDD18C

Specifikationer

Batteri

18 V

Vikt

1,7 kg (ink. Batteri)

Belysning

Ja

Växlar

2 st

Chuck

13 mm

Ryobi RDD18C är en smidig skruvdragare med ett kompakt huvud. Den är relativt kraftfull och klarar av att hantera hårdare material, såsom exempelvis ek. Chucken ser ut att vara av metall men är egentligen bara hårdplast, vilket kändes lite mindre lyxigt. Det påverkar dock inte användarupplevelsen och förutom den detaljen är byggkvalitén bra.

Batteritiden räcker ungefär 1,5 timme utan att belasta den. Det finns även en batteriindikator, men tyvärr sitter den på framsidan av skruvdragaren så du måste vända på den för att kunna läsa av den.

Ryobi RDD18C har en bra LED-lampa, vilket är toppen då du vill kunna utnyttja den kompakta modellen till att använda i trånga miljöer och samtidigt kunna se.

Hemsida

 • Smidig och kompakt
 • Rejäl chuckstorlek

 • Ingen bitshållare eller bältesclip
 • Batteriindikator åt fel håll

Jämförande tabell

BildModellVår ratingBatteriViktBelysningVäxlarChuck
Bosch Advanced Impact 18 QuicksnapBosch Advanced Impact 18 QuicksnapRating 4.518 V1,4 kgJa2Utbytbar
Einhell TE-CD 18/2 Li KitEinhell TE-CD 18/2 Li KitRating 3.518 V Li-lonJa210 mm
Dewalt DCD791Dewalt DCD791Rating 4.018 V Li-lon1,2 kgJa (tre steg)21,5–13 mm
Ryobi RDD18CRyobi RDD18CRating 4.018 V1,7 kgJa213 mm

Andra skruvdragare

Andra artiklar

Bästa tigersåg

Sticksåg test

Bästa cirkelsåg

Bästa häcksax

Guider
Kvinna som vil odla i juli og augusti.

Vad kan man odla i juli och augusti? Så skapar du en grön oas i köksträdgården långt in på hösten!

Guider
odla hemma

Odla hemma – så kommer du igång

Jämförande test
Två tigersågar

Tigersåg bäst i test: 4 tigersågar i test

Jämförande test
Sticksåg

Sticksåg bäst i test: 4 sticksågar i test